МЪЖЕ, Цвета Стоева

МЪЖЕ, Цвета Стоева

Книгата, която аз бих избрала да представя е "Мъже" на Цвета Стоева. Защо нея? Защото вярвам, че в моментите, в които една жена се чувства грозна, дебела, отчаяна, объркана, на кръстопът, размазана от ежедневието, тази книга може да я вдигне, може да е накара да мисли, да чувства, да иска да живее, да се върне към "лудите години", към приятелствата, към мъжете, към жените, към себе си, може да възбуди фибрите на душата ѝ, да въздигне депресията и шеметно да я смачка с цинизма си.

Книгата за пръв път прочетох преди може би около 10 години (ужасяващо е, че имам спомени от преди толкова време, стремглаво остарявам). Видях я в една девойка, която не харесвах особено, зачетох се за момент и още същия ден си я купих. Червена, семпла корица - грабна ме от раз. От тогава всеки път като се изгубя между чувствата, разума, проблемите, ежедневието я препрочитам. Връща ме към мен си.

Макар "Мъже" да е на пръв поглед прост чиклит, омагьосва, напомняйки за вулгарните истини на Буковски. Да, бих казала, че Цвета е българският Буковски, колкото и пресилено да звучи.

"Мъже" не е за всеки! Не е за всеки ум, всяка душа, всеки език... Но е магична някак си....

„Да си щастлив, е опасно. Все едно ходиш по парапета на 103-тия етаж. Хубаво е, защото такава гледка се открива веднъж в живота и се чувстваш свободен. Силен си. Въздух си. Над нещата си. Ти си. Обаче нямаш опит, няма осигурителни въжета. Само леко да залитнеш. Страх. Страх до костите и вътре в тях. Молци и червеи човъркат и разяждат мозъка. Изгубиш ли концентрация, губиш всичко. Разперил си ръце, дращиш с нокти по парапета и се надяваш да успееш. Поне още малко."

Мария С. (28 г.)
CEO, MVM Virtual Assistant
гр. София

МАЙКИТЕ СПОДЕЛЯТ | Разказ от поредицата "В малките часове" на Цветослава Христанова

прочети още

МАЙКИТЕ СПОДЕЛЯТ | Полезни продукти, критични моменти в началото на кърменето — как да се справим

прочети още

МАЙКИТЕ СПОДЕЛЯТ | 16 доказани факта и лични изводи за кърменето от първа ръка

прочети още

Зеленият чай има ободряващо действие, укрепва духа и повишава тонуса. Препоръчва се при преумора. Подходящ е за консумация от бременни и кърмещи жени.

прочети още

ЧЕТЯЩИТЕ МАЙКИ представя "Аз още броя дните" на Георги Бърдаров

прочети още

Новата блогърска поредица на Boobolina за и от майките, които обичат да четат и да говорят за литература. Как да участвате?

прочети още
/div>